Praktisch

Een individuele aanpak

Vooraleer we kunnen beginnen aan het vermageringstraject dienen er een aantal testen te gebeuren. Op deze manier kunnen we een goed idee krijgen van de oorzaak van jouw gewichtsproblematiek.


1. Je wordt gemeten en gewogen. We doen ook een BIA meting. Dit is een bio-electrische impedantie analyse die tot in detail de lichaamssamenstelling meet. Zo komen we te weten hoeveel vetmassa en spiermassa je hebt. Deze parameters worden in de loop van uw vermageringstraject ook opgevolgd. 


2. Er wordt ook een bloedafname voorzien. Dit is geen standaard bloedonderzoek, maar een bloedanalyse met specifieke hormonale en metabole parameters. Op deze manier willen we nagaan of er een onderliggende reden is dat je moeite hebt om te vermageren.


3. Nadat resultaten gekend zijn, zullen ze met je worden besproken en zal er een individueel afslankprogramma opgesteld worden dat aangepast is aan jouw specifieke situatie.


4. Je wordt medisch opgevolgd om er zeker van te zijn dat we het effect bekomen dat we willen bereiken. Afvallen onder medische begeleiding is maatwerk en vergt een geïndividualiseerde methode.


We werken NIET met shakes of hongerdiëten. Je moet ook geen calorieën tellen. 

Tarieven

Dokter Belkhouribchia is erkend arts-specialist waardoor de RIZIV terugbetalingscriteria van kracht zijn. 

Dokter Belkhouribchia is geaccrediteerd en niet geconventioneerd.


Je betaalt bij de dokter gewoon een consultatie waarvan je het grootste deel van je mutualiteit krijgt terugbetaald. Hoeveel je terugkrijgt hangt af van je statuut.


Afspraak verzetten of annuleren:

Kun je, om welke reden dan ook, niet op je afspraak komen, meld dit dan zo snel mogelijk, bij voorkeur uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch via 0485/895 433 (bericht kan ingesproken worden indien de praktijk gesloten is).

Op die manier kunnen wij de wachtlijst enigszins beperken; een andere patiënt kan dan in jouw plaats geholpen worden. Als je niet op een consult verschijnt of pas de dag zelf afbelt, kan er een vergoeding aangerekend worden. Deze wordt niet door het ziekenfonds vergoed.

Nieuwe patiënten die niet tijdig annuleren en niet verschijnen op hun eerste afspraak kunnen geen nieuwe afspraken meer krijgen.